Συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση του εμπρησμού της τράπεζας Marfin, που συγκλόνισε την Ελλάδα στις 5 Μαΐου 2010, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στην οδό Σταδίου. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα ανώνυμο email, το οποίο περιήλθε σε γνώση των αρχών και κατονομάζει συγκεκριμένα άτομα ως φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης.
Ωστόσο, η εγκυρότητα των στοιχείων αυτών αμφισβητείται έντονα, τόσο από τους εμπλεκόμενους όσο και από τη νομική υπεράσπιση, με τον συνήγορο ενός εκ των συλληφθέντων, Θανάση Καμπαγιάννη, να υποστηρίζει ότι το μήνυμα αυτό δεν μπορεί να σταθεί νομικά, διαψεύδοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί επίσημης αποστολής του.
Marfin: Τι αναφέρει ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης
Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στο ανώνυμο μήνυμα, απάντησε μέσω επιστολής του στο omniatv, αποδομώντας τους ισχυρισμούς της δικογραφίας. Ο ίδιος τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι κατά την ημέρα της τραγωδίας βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτελώντας χρέη εργαζόμενου στην καντίνα της Α’ πτέρυγας, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του στα γεγονότα της οδού Σταδίου. Με καυστικό ύφος, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «διτοπία», δηλαδή η ικανότητα κάποιου να βρίσκεται σε δυο διαφορετικούς τόπους ταυτόχρονα. Μέχρι χθες γνώριζα πως η αφήγηση αυτή του Πορφυρίου άνηκε στη σφαίρα της μεταφυσικής, καθώς οι νόμοι της φυσικής δεν πολυσυμφωνούν».
Στη συνέχεια της επιστολής του, προσθέτει: «Ωστόσο η γνώση μου αυτή τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά την ανάγνωση του ανώνυμου μέιλ που έστειλαν στον εαυτό τους οι Κλουζώ που «εξιχνιάζουν» για νιοστή φορά την υπόθεση για τον εμπρησμό της Μαρφίν. Απ’ ότι έμαθα, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της 5ης Μάη του 2010 βρισκόμουν σε δυο σημεία ταυτόχρονα: έξω από την Μαρφίν -μαζί με άλλα 7 άτομα που κατονομάζονται στο μέιλ- ως φυσικός αυτουργός του εμπρησμού της τράπεζας και του θανάτου τριών εργαζομένων και στον πρώτο όροφο της Α’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, μοιράζοντας τρόφιμα ως εργαζόμενος της «καντίνας» της φυλακής. Γιατί, αν δε με ξεγελά η μνήμη μου, από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2013 βρισκόμουν έγκλειστος στη φυλακή. Ένα απλό γκουγκλάρισμα αρκεί για να σας πείσει…».
Ο Γεωργιάδης χαρακτηρίζει τη διαδικασία ως «σκευωρία που θα καταρρεύσει με πάταγο», ενώ κάνει λόγο για έλλειψη σοβαρότητας στην όλη επιχείρηση εξιχνίασης. «Θα ήτανε για γέλια αυτό το κουρελόχαρτο που καταχρηστικά αποκαλείται «δικογραφία» εάν αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονταν άδικα δυο άνθρωποι στη φυλακή (με ενδεχόμενο να γίνουν τρεις). Και ακριβώς αυτό το σημείο του «ανώνυμου» μέιλ είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας (ή μάλλον της έλλειψης σοβαρότητας) της νούμερα 3 «εξιχνίασης» του εμπρησμού της Μαρφίν.
Είναι ενδεικτικό όμως και της κυνικότητας της νεοφιλελεύθερης – ακροδεξιάς κυβέρνησης, των αδίστακτων πτωματοφάγων που θέλουν να εκμεταλλευτούν πολιτικάντικα τον άδικο θάνατο τριών εργαζομένων στη Μαρφίν. Με στοιχεία της πλάκας προφυλακίζουν ανθρώπους με μοναδικό κριτήριο την πολιτική τους προέλευση από τον αναρικό/αντιεξουσιαστικό χώρο και ταυτόχρονα προσπαθούν να χτίσουν ένα πολιτικό αφήγημα που εγκληματοποιεί οποιαδήποτε μαζική λαϊκή αντίσταση απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές τους», καταλήγει στην τοποθέτησή του.