Ένας ισχυρός συναγερμός σήμανε στην αστυνομία το μεσημέρι του Σαββάτου, αναστατώνοντας την περιοχή της Κυψέλης. Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων προκλήθηκε από την είδηση του εντοπισμού μιας ύποπτης βαλίτσας, η οποία βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Ευελπίδων, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στις διωκτικές αρχές που έσπευσαν άμεσα στο σημείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τη βαλίτσα που εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Ευελπίδων, φέρεται να προεξέχει ένα ανθρώπινο πόδι.
Tο περιεχόμενο της εν λόγω βαλίτσας κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ενδέχεται να εμπεριέχει ανθρώπινα μέλη. Το περιστατικό έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν αποκλείσει τον χώρο γύρω από το εγκαταλελειμμένο κτίριο προκειμένου να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες και να προχωρήσουν στην περισυλλογή των απαραίτητων ευρημάτων.
Στο σημείο αναμένεται να μεταβούν ιατροδικαστές, οι οποίοι θα κληθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση και να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις σοκαριστικές αυτές πληροφορίες.
Τη βαλίτσα εντόπισε πρώτος ένας άστεγος, ο οποίος αναζητούσε καταφύγιο μέσα στο εγκαταλελειμμένο οικοδόμημα. Μόλις συνειδητοποίησε τι ακριβώς βρισκόταν μπροστά του, ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες αρχές, κινητοποιώντας την αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο λίγη ώρα αργότερα. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, η οποία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, περιμένοντας επίσημη ενημέρωση για τη φύση του αντικειμένου και το αν συνδέεται με κάποια εγκληματική ενέργεια.
Η περιοχή παραμένει υπό επιτήρηση, ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να διακριβωθεί η ταυτότητα των εμπλεκομένων ή των θυμάτων, εφόσον επιβεβαιωθούν οι αρχικές εκτιμήσεις των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η οδός Ευελπίδων έχει μετατραπεί σε κέντρο αστυνομικής επιχείρησης, με το βίντεο από το σημείο να καταγράφει την ένταση και την κρισιμότητα των στιγμών που εκτυλίσσονται στην καρδιά της Αθήνας.