Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Φοιτητής απειλεί να πέσει από μπαλκόνι – Πετά καρέκλες, ζήτησε να πουν το «Πάτερ Ημών»

Σκηνές έντονης αγωνίας εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή...

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Φοιτητής απειλεί να πέσει από μπαλκόνι – Πετά καρέκλες, ζήτησε να πουν το «Πάτερ Ημών»

Σκηνές έντονης αγωνίας εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της οδού Κασσάνδρου, όπου ένας νεαρός φοιτητής απειλεί να πέσει από το μπαλκόνι διαμερίσματος τρίτου ορόφου, προκαλώντας τεράστια κινητοποίηση των αρχών και αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Δραματικές στιγμές στην Κασσάνδρου
Το περιστατικό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και διασώστες του ΕΚΑΒ να έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας. Η οδός Κασσάνδρου παραμένει κλειστή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός, ηλικίας περίπου 20 ετών, βρίσκεται σε κατάσταση έντονης ψυχολογικής φόρτισης. Οι αρχές ενημερώθηκαν έπειτα από κλήσεις πολιτών που είδαν τον φοιτητή να βρίσκεται στο μπαλκόνι και να απειλεί ότι θα πέσει στο κενό. Μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο επικράτησε πανικός, καθώς συγκεντρώθηκε κόσμος, ενώ φίλοι και συμφοιτητές του έτρεξαν έξω από την πολυκατοικία προσπαθώντας να επικοινωνήσουν μαζί του.

Οι εικόνες που εκτυλίσσονται είναι δραματικές. Νεαροί άνθρωποι βρίσκονται κάτω από το κτίριο και του φωνάζουν να ηρεμήσει, να κάνει πίσω και να μην προχωρήσει σε καμία επικίνδυνη κίνηση. Κάποιοι από αυτούς φαίνεται να γνωρίζουν πως ο φοιτητής αντιμετώπιζε σοβαρή ψυχολογική πίεση το τελευταίο διάστημα, ενώ όλοι προσπαθούν να τον πείσουν ότι δεν είναι μόνος του. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο φοιτητής λίγο πριν κορυφωθεί η ένταση ζήτησε από τους φίλους του να προσευχηθούν μαζί του λέγοντας το «Πάτερ ημών». Παράλληλα, φέρεται να ζήτησε να μιλήσει με ψυχολόγο, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της συναισθηματικής φόρτισης στην οποία βρίσκεται.

Αγωνία στη Θεσσαλονίκη: Συμφοιτητές προσπαθούν να σώσουν νεαρό που απειλεί να πέσει

Σκηνές σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεαρός στο μπαλκόνι τρίτου ορόφου απειλεί να βουτήξει στο κενό(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI)
Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη όταν ο νεαρός άρχισε να πετά αντικείμενα από το μπαλκόνι προς τον δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτόξευσε δύο καρέκλες, ένα μικρό τραπεζάκι και άλλα αντικείμενα από το διαμέρισμα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απομακρύνουν άμεσα τον κόσμο από το σημείο ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός περαστικών. Οι αστυνομικές αρχές έχουν δημιουργήσει μεγάλη ζώνη ασφαλείας γύρω από την πολυκατοικία, ενώ ειδικοί διαπραγματευτές προσπαθούν εδώ και ώρα να προσεγγίσουν τον φοιτητή και να τον ηρεμήσουν. Κάθε κίνηση γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η κατάσταση θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη και λεπτή.

Αγωνία στη Θεσσαλονίκη: Συμφοιτητές προσπαθούν να σώσουν νεαρό που απειλεί να πέσει(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI)
Την ίδια ώρα, πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή κάτω από το κτίριο, έτοιμοι να επέμβουν αν χρειαστεί, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραμένει στο σημείο για κάθε ενδεχόμενο. Οι αρχές επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να αποφύγουν οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει την πίεση ή τον πανικό του νεαρού. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα βαριά. Κάτοικοι έχουν βγει στα μπαλκόνια και παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, ενώ πολλοί περαστικοί σταμάτησαν όταν είδαν την τεράστια κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί πλήρως σε κοντινούς δρόμους, με τις αρχές να ζητούν από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.