Μία γυναίκα στον Πύργο Ηλείας βίωνε για αρκετούς μήνες έναν εφιάλτη, μέχρι που βρήκε το θάρρος να σπάσει την σιωπή της και να προχωρήσει σε καταγγελία. Η γυναίκα προχώρησε σε μήνυση σε βάρος ενός 35χρονου συνάδελφου της, όπου τον κατηγόρησε stalking και συστηματική παρενόχληση τόσο εντός όσο και εκτός του επαγγελματικού τους περιβάλλοντος.
Άμεσα αντέδρασαν οι αρχές μετά την καταγγελία και ο 35χρονος άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη μέσα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απειλής λόγω επίμονης παρακολούθησης, καθώς και για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι συγκεκριμένες πράξεις διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και ο συλληφθείς οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του.
Το χρονικό της παρενόχλησης
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο για την άτυχη γυναίκα. Όπως περιέγραψε η ίδια στις αστυνομικές αρχές, η εφιαλτική συμπεριφορά του 35χρονου δεν περιοριζόταν μόνο στους τοίχους της εταιρείας όπου εργάζονταν μαζί, αλλά επεκτεινόμενη και στην προσωπική της ζωή, εκτός του εργασιακού χώρου.
Τα περιστατικά αυτά επαναλαμβάνονταν για μήνες, με αυξομειούμενη ένταση. Άλλοτε η παρακολούθηση και οι οχλήσεις γίνονταν με ιδιαίτερα πιεστικό και επιθετικό τρόπο και άλλοτε σε μικρότερο βαθμό, κρατώντας όμως το θύμα σε μια διαρκή κατάσταση άγχους και ανασφάλειας. Η καθημερινότητά της είχε μετατραπεί σε μια αφόρητη δοκιμασία, καθώς ένιωθε το βλέμμα και την παρουσία του συναδέλφου της παντού, γεγονός που επηρέασε βαθιά την ψυχολογία της.
Οι απειλές για την οικογένεια και οι συκοφαντίες
Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο σοβαρή και απειλητική αν αναλογιστεί κανείς ότι η καταγγέλλουσα είναι μια παντρεμένη γυναίκα και μητέρα παιδιών. Η ίδια εξέφρασε έντονο φόβο για την ασφάλεια της ίδιας και της οικογένειάς της, καθώς η εμμονική συμπεριφορά του 35χρονου έδειχνε να ξεπερνά κάθε όριο.
Εκτός από το stalking, η μήνυση περιλαμβάνει και το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο συλληφθείς διέδιδε σκοπίμως ψευδή γεγονότα με προφανή στόχο να πλήξει ανεπανόρθωτα την τιμή και την υπόληψή της. Οι συκοφαντίες αυτές δεν εκστομίζονταν μόνο μπροστά στους υπόλοιπους συναδέλφους τους στον χώρο εργασίας, αλλά ο 35χρονος έφτασε στο σημείο να τις μεταφέρει ακόμα και ενώπιον του ίδιου του συζύγου της, προκαλώντας τριγμούς και αναστάτωση στην οικογενειακή της γαλήνη.
Το περιστατικό με το σπασμένο αυτοκίνητο
Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της παρενόχλησης, η γυναίκα ανέφερε στις αρχές και ένα ακόμη σοβαρό συμβάν, υποστηρίζοντας ότι βρήκε το όχημά της σπασμένο. Η ίδια «έδειξε» με σαφήνεια ως υπαίτιο τον 35χρονο συνάδελφό της, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι τον είδε ιδίοις όμμασι να απομακρύνεται εσπευσμένα από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο αμέσως μετά τη δολιοφθορά.
Ωστόσο, παρά τις καταγγελίες της παθούσας, το συγκεκριμένο περιστατικό της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθεί επαρκώς με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία. Ως εκ τούτου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πράξη αυτή δεν έχει συμπεριληφθεί ως ξεχωριστό ποινικό αδίκημα στη δικογραφία που σχηματίστηκε τελικά σε βάρος του 35χρονου. Η δικαιοσύνη πλέον έχει τον λόγο για να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.