Οι εκπαιδευτικοί δίπλα στους αγρότες – Διήμερο δράσης στα σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε διήμερο δράσεων αλληλεγγύης στους αγρότες την Πέμπτη 8 και την Π...

Οι εκπαιδευτικοί δίπλα στους αγρότες – Διήμερο δράσης στα σχολεία
Οι εκπαιδευτικοί συμμαχούν με τους αγρότες – Διήμερη εκστρατεία στα σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε διήμερο δράσεων αλληλεγγύης στους αγρότες την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, μέσα στα σχολεία

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί, δηλώνοντας αποφασισμένοι να σταθούν στο πλευρό τους όσο χρειαστεί. Με αφετηρία τις σχολικές αίθουσες και με τη συμμετοχή των μαθητών, προετοιμάζουν δράσεις στήριξης στα αγροτικά μπλόκα, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί καλούν σε διήμερο δράσεων αλληλεγγύης την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, μέσα στα σχολεία, με τους μαθητές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και συμπαράστασης.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής Ο Σωκράτης επισημαίνει ότι εδώ και πάνω από έναν μήνα οι αγρότες δίνουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης, προκειμένου να κρατήσουν τη γη και το εισόδημά τους και να συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικά και προσιτά τρόφιμα για τον λαό.

Κοινός αγώνας που αφορά ολόκληρη την κοινωνία
Όπως τονίζεται, πρόκειται για έναν κοινό αγώνα, που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, καθώς οι ίδιες πολιτικές που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα είναι εκείνες που οδηγούν στην ακρίβεια, τη φτώχεια, τους μισθούς πείνας, το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων και την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί υπενθυμίζουν ότι έχουν ήδη σταθεί στο πλευρό των αγροτών, όπως και στις 16 Δεκεμβρίου, κατά την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, όταν βρέθηκαν στα μπλόκα της αγροτιάς. Όπως σημειώνουν, θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη μαζί τους, απέναντι σε μια πολιτική που στερεί από εργαζόμενους και αγρότες ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια.

Για να κρατήσουν το βιός τους, να μείνουν στη γη τους, για να μπορούν να παράγουν φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για τον λαό μας! Για να μην πουλάνε φτηνά στο χωράφι και τα αγοράζουμε πανάκριβα στο ράφι! Να γιατί δυναμώνουμε την κοινή διεκδίκηση μαζί τους!Γιατί είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλου του λαού!Σ’αυτή τη μάχη οι εκπαιδευτικοί είμαστε δίπλα τους όπως το πράξαμε και στις 16/12, ημέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας όπου βρεθήκαμε στα μπλόκα της αγροτιάς, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.