Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου-Κανέλλη: Επί χούντας έκανε καριέρα ενώ οι γονείς μου ήταν φυλακή – Τότε ήμουν μαθήτρια γυμνασίου
Η χυδαιότητα όταν εκτοξεύεται από χυδαίο ομιλητή πέφτει στο κενό
Στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Λιάνα Κανέλλη, μετά τη μήνυση που κατέθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ για συκοφαντική δυσφήμιση. Η δικαστική αυτή κόντρα πυροδοτήθηκε από δηλώσεις της Λιάνα Κανέλλη σχετικά με τον τρόπο που η τότε πρόεδρος της Βουλής είχε χειριστεί την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Η Λιάνα Κανέλλη, παίρνοντας τον λόγο λίγο πριν από την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας της, ανέφερε χαρακτηριστικά: Έφαγα μήνυση γιατί μίλησα για το ιερό πρόσωπο που λέγεται κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη, τόνισε, επισημαίνοντας ότι είναι η δεύτερη φορά στα 25 χρόνια κοινοβουλευτικής της παρουσίας που αντιμετωπίζει μήνυση, έπειτα από εκείνη του Ηλία Κασιδιάρη.
Η βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι επιχειρεί να φιμώσει τον πολιτικό λόγο, λέγοντας: Βρέθηκε μηνύτρια αρχηγός κόμματος σε βουλευτίνα. Δεν έχω διανοηθεί να κάνω μήνυση σε συνάδελφο, ακόμη και για πολύ βαρύτερους χαρακτηρισμούς.
Η Λιάνα Κανέλλη επέμεινε στις θέσεις της, υποστηρίζοντας πως επί προεδρίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η τότε Βουλή κάλυπτε τη Χρυσή Αυγή. Εγώ το προνόμιο να διακόπτω τη Βουλή επτά φορές για να μιλάω, δεν το έχω, πρόσθεσε η ίδια.
Εδώ είναι ξεκάθαρο, η κ. Κανέλλη με συκοφάντησε με τον πιο χυδαίο τρόπο. (…) Επί Χούντας η Κανέλλη έκανε καριέρα, ενώ ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν φυλακή. Βασανίστηκαν και δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη που οψίμως κάνει καριέρα ως κομμουνίστρια να θέτει σε αμφισβήτηση τη δικιά μου πορεία, είπε αντιστρέφοντας τα βέλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας πως δεν είναι μήνυση κατά του ΚΚΕ, αλλά κατά μίας βουλευτού με βίλα στην Εκάλη που πατάει στη Βουλή μια φορά στα χίλια χρόνια.
Η χυδαιότητα όταν εκτοξεύεται από χυδαίο ομιλητή πέφτει στο κενό. Και όταν εκτοξεύεται από την κα Κωνσταντοπούλου είναι το δεύτερο κοινοβουλευτικό μου παράσημο μετά από τη μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη, ανταπάντησε η Λιάνα Κανέλλη.
Κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κα Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της. Στις 21 Απριλίου 1967 ήμουν μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου, ήμουν 13 ετών και αν αυτό λέγεται μαθητική καριέρα στη Χούντα ΟΥΑΙ ΟΥΑΙ ΟΥΑΙ, πρόσθεσε η ίδια.