Κρήτη: Κραυγή απόγνωσης από την οικογένεια του Νικήτα Γεμιστού – «Ζητούσαμε βοήθεια, οι αστυνομικοί έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης»

Σε μια συγκλονιστική καταγγελία που στρέφε...

Κρήτη: Κραυγή απόγνωσης από την οικογένεια του Νικήτα Γεμιστού – «Ζητούσαμε βοήθεια, οι αστυνομικοί έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης»

Σε μια συγκλονιστική καταγγελία που στρέφεται ευθέως κατά των αστυνομικών αρχών προχώρησε η οικογένεια του 21χρονου Νικήτα Γεμιστού, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά 54χρονου τον περασμένο Μάιο στην Κρήτη. Με γραπτή αναφορά που κατέθεσε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο Κρήτης, η οικογένεια του θύματος ζητά την πλήρη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών για τις παραλείψεις που προηγήθηκαν του στυγερού εγκλήματος.

«Κραυγάζαμε για βοήθεια, το έγκλημα θα μπορούσε να είχε προληφθεί»

Η αδελφή του αδικοχαμένου νεαρού, Μαρία Γεμιστού, μιλώντας για την τραγωδία, εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες εναντίον των αστυνομικών του Τμήματος Μαλεβιζίου, τονίζοντας ότι η οικογένεια είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα για τον κίνδυνο που διέτρεχε ο 21χρονος.

«Προφανώς και το λέω ότι έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για εμένα, διότι τα περιστατικά ήταν πάρα πολλά, οι συστάσεις πάρα πολλές… Γενικά πηγαίναμε συχνά στο αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου και ζητούσαμε βοήθεια, κραυγάζαμε για βοήθεια, ούτως ώστε αυτό θεωρώ θα μπορούσε να είχε προληφθεί με κάποιον τρόπο. Αλλά εν τέλει δεν έγινε, δυστυχώς», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Γεμιστού, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αν οι αρχές είχαν εισακούσει τις εκκλήσεις τους, ο αδελφός της θα βρισκόταν σήμερα στη ζωή.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι η οικογένεια είναι αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση μέχρι το τέλος: «Δεν θέλω να το αφήσουμε τώρα, για να πάρει [δικαιοσύνη]… Το μόνο που θέλουμε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και όσοι έχουν ευθύνες να τις αναλάβουν». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, παρά την οργή και τη θλίψη της, εξακολουθεί να εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη.

Το χρονικό της αιματηρής βεντέτας στην Αμμουδάρα

Το άγριο φονικό που συγκλόνισε την Κρήτη σημειώθηκε στις 5 Μαΐου στην περιοχή της Αμμουδάρας. Ο 54χρονος κατηγορούμενος έστησε καρτέρι θανάτου στον 21χρονο Νικήτα, εμβολίζοντας αρχικά το όχημά του. Στη συνέχεια, βγήκε από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε τον νεαρό αρκετές φορές, κόβοντάς του ακαριαία το νήμα της ζωής.

Το κίνητρο της δολοφονίας κρυβόταν στην εκδίκηση, καθώς ο 21χρονος ήταν ο οδηγός σε προγενέστερο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ο γιος του 54χρονου. Μετά το έγκλημα, ο δράστης και η σύζυγός του συνελήφθησαν και έκτοτε παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού, εν αναμονή της δίκης τους.

Οι δικαστικές αρχές καλούνται πλέον να ρίξουν φως όχι μόνο στις συνθήκες της ίδιας της δολοφονίας, αλλά και στο αν η ολιγωρία των τοπικών αστυνομικών αρχών στέρησε από έναν 21χρονο τη μοναδική του ευκαιρία να σωθεί.