Φλόριντα: Αστυνομικός απήγαγε και σκότωσε τη σύντροφό του μπροστά στα παιδιά της – «Τρέξτε να σώσετε τη ζωή σας και καλέστε το 911»

Μια οικογενειακή τραγωδία με θύμα μια μητέ...

Φλόριντα: Αστυνομικός απήγαγε και σκότωσε τη σύντροφό του μπροστά στα παιδιά της – «Τρέξτε να σώσετε τη ζωή σας και καλέστε το 911»

Μια οικογενειακή τραγωδία με θύμα μια μητέρα δύο παιδιών σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Φλόριντα, όταν ένας 47χρονος βοηθός σερίφη φέρεται να απήγαγε και να δολοφόνησε τη σύντροφό του, πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Η γυναίκα και ο αστυνομικός εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της, με τραύματα από πυροβολισμούς.

Το περιστατικό ξεκίνησε έξω από το σπίτι της γυναίκας στο Χάντσον, όταν εκείνη επέστρεψε από την παραλία μαζί με τα δύο παιδιά της, ηλικίας 9 και 12 ετών. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 47χρονος βοηθός σερίφη του Γραφείου Σερίφη της Κομητείας Πινέλας, Troy Savetz, την περίμενε στον κήπο μπροστά από την κατοικία. Η σχέση του ζευγαριού περιγράφεται ως «ταραχώδης», καθώς κατά διαστήματα οι δύο τους χώριζαν και στη συνέχεια επανασυνδέονταν. Εκείνο το απόγευμα, σύμφωνα με την αστυνομία, ακολούθησε έντονος καβγάς με αφορμή μια τηλεόραση που ο Savetz φέρεται να ζητούσε πίσω.

Η μητέρα έδωσε στα παιδιά της την εντολή να σωθούν

Μέσα στον πανικό, η μητέρα αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και έδωσε στα παιδιά της μια κρίσιμη εντολή: να τρέξουν μέσα στο σπίτι, να προστατευθούν και να καλέσουν αμέσως βοήθεια. Τα δύο παιδιά υπάκουσαν, γεγονός που, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Πάσκο, Chris Nocco, πιθανότατα τους έσωσε τη ζωή.

Ο Savetz φέρεται να άρπαξε το τηλέφωνο της γυναίκας τη στιγμή που εκείνη προσπαθούσε να καλέσει τις Αρχές. Οι αστυνομικοί έλαβαν την κλήση στο 911 και έσπευσαν στην περιοχή. Μιλώντας για τα δύο παιδιά, ο Nocco θέλησε να στείλει ένα ξεχωριστό μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι έκαναν ακριβώς αυτό που τους ζήτησε η μητέρα τους. «Ακούσαμε την ηχογράφηση της κλήσης στο 911 και γνωρίζουμε ότι η μητέρα σας σας είπε να πάτε μέσα, να σώσετε τις ζωές σας και να καλέσετε το 911», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Η μαμά σας σας κοιτάζει από τον ουρανό και είναι τόσο περήφανη για εσάς… Εσείς οι δύο κάνατε το σωστό, κάνατε ακριβώς αυτό που ήθελε η μαμά σας να κάνετε».

Οι Αρχές έφτασαν, αλλά το ζευγάρι είχε ήδη φύγει

Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι περίπου στις 5:30 το απόγευμα. Ωστόσο, η γυναίκα και ο Savetz είχαν ήδη απομακρυνθεί από το σημείο. Ο 47χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τις Αρχές ήταν οπλισμένος, φέρεται να είχε πάρει μαζί του τη σύντροφό του και να την είχε οδηγήσει σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν άμεσα την αναζήτηση του οχήματος. Περίπου δύο ώρες αργότερα κατάφεραν να το εντοπίσουν, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από το σπίτι της γυναίκας. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν νεκροί και οι δύο ενήλικες, με τραύματα από πυροβολισμούς. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο Savetz δολοφόνησε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Μια θλιβερή ζωή χωρίς τη μητέρα τους»

Τα δύο παιδιά βρίσκονται πλέον υπό τη φροντίδα του βιολογικού τους πατέρα. Ο Chris Nocco δεν έκρυψε τη συγκίνησή του μιλώντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. «Αυτά τα δύο παιδιά θα έπρεπε να ξεκινούν αυτή την εβδομάδα προετοιμαζόμενα για το σχολείο. Αλλά αυτό για το οποίο προετοιμάζονται τελικά είναι μια θλιβερή ζωή χωρίς τη μητέρα τους», δήλωσε.

Ο Savetz υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Πινέλας και είχε τοποθετηθεί στη ναυτική μονάδα, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας, Bob Gualtieri. Ο Gualtieri καταδίκασε απερίφραστα τις πράξεις του πρώην συνεργάτη του, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «ασυγχώρητη».

«Τη στιγμή που αυτός ο άνθρωπος διέπραξε ένα έγκλημα, έπαψε να είναι αξιωματικός επιβολής του νόμου. Ήταν εγκληματίας», τόνισε. Πίσω από την τραγωδία μένουν πλέον δύο παιδιά που έχασαν τη μητέρα τους μέσα σε λίγες μόνο στιγμές, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν να διερευνούν όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το φονικό περιστατικό.