Επιστρέφουν οι αδειούχοι στην Αττική: Πάνω από 32.000 έφτασαν μόνο στο λιμάνι του Πειραιά – Μεγάλη κίνηση και στα διόδια [βίντεο]

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινείται πλέον ...

Επιστρέφουν οι αδειούχοι στην Αττική: Πάνω από 32.000 έφτασαν μόνο στο λιμάνι του Πειραιά – Μεγάλη κίνηση και στα διόδια [βίντεο]

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινείται πλέον η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου, με τα λιμάνια της Αττικής να υποδέχονται καθημερινά χιλιάδες επιβάτες που ολοκληρώνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Παρά το μεγάλο κύμα επιστροφής προς την πρωτεύουσα, αρκετοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να αναχωρούν για τα νησιά, αξιοποιώντας τις τελευταίες ημέρες του μήνα για τις διακοπές τους.

Η επιβατική κίνηση είναι αισθητά αυξημένη στον Πειραιά, στη Ραφήνα και στο Λαύριο, με τα στοιχεία να αποτυπώνουν πλέον σαφή υπεροχή των αφίξεων έναντι των αναχωρήσεων.

Σχεδόν διπλάσιες οι επιστροφές στον Πειραιά

Σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε η ΕΡΤ, το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται στο επίκεντρο της αυξημένης κίνησης. Ιδιαίτερη δραστηριότητα παρατηρείται στην πύλη από την οποία πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς οι συγκεκριμένοι προορισμοί εξακολουθούν να προσελκύουν όσους αναζητούν μια σύντομη απόδραση κοντά στην Αθήνα.

Παρότι οι αναχωρήσεις συνεχίζονται, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αττική είναι πλέον σαφώς περισσότεροι. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της χθεσινής ημέρας: από τον Πειραιά έφυγαν περίπου 17.000 επιβάτες με προορισμό τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Αντίθετα, όσοι επέστρεψαν μέσω του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας έφτασαν περίπου τις 32.000, αριθμός που πλησιάζει το διπλάσιο των αναχωρήσεων.

Την ίδια στιγμή, τα νησιά του Αργοσαρωνικού διατηρούν τη δυναμική τους στις επιλογές των ταξιδιωτών. Η εγγύτητά τους με την πρωτεύουσα επιτρέπει ακόμη και ολιγοήμερες εξορμήσεις, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή για ένα τελευταίο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.

Αυξημένες αφίξεις σε Ραφήνα και Λαύριο

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στις άλλες δύο βασικές ακτοπλοϊκές πύλες της Αττικής, όπου οι επιβάτες που επιστρέφουν ξεπερνούν επίσης εκείνους που αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς.

Από το λιμάνι του Λαυρίου ταξίδεψαν προς τα νησιά περίπου 2.000 επιβάτες, ενώ προς την Αττική επέστρεψαν περίπου 3.400. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η κίνηση στη Ραφήνα, όπου καταγράφηκαν περίπου 7.600 αναχωρήσεις, την ώρα που οι επιστροφές έφτασαν τις 11.500.

Η αυξημένη επιβατική ροή δεν αναμένεται να υποχωρήσει άμεσα. Το βασικό κύμα των αδειούχων του Αυγούστου βρίσκεται στη διαδικασία επιστροφής προς την Αθήνα και, ως εκ τούτου, τα λιμάνια αναμένεται να συνεχίσουν να δέχονται μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών και τις επόμενες ημέρες.Ταυτόχρονα, η καλοκαιρινή έξοδος δεν έχει ολοκληρωθεί για όλους. Υπάρχει και μια μερίδα παραθεριστών που επέλεξε να μεταφέρει τις διακοπές της προς το τέλος Αυγούστου, με αποτέλεσμα οι αναχωρήσεις να συνεχίζονται παράλληλα με το κύμα επιστροφής.