Ασταμάτητος ο Μίλτος Τεντόγλου: Πρωτιά και ρεκόρ στην Κίνα – Απίστευτη επίδοση (8,46μ), η καλύτερη φέτος στον κόσμο

Ο Μίλτος Τεντόγλου ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο μήκος με άλμα στα 8...

Ασταμάτητος ο Μίλτος Τεντόγλου: Πρωτιά και ρεκόρ στην Κίνα – Απίστευτη επίδοση (8,46μ), η καλύτερη φέτος στον κόσμο

Ο Μίλτος Τεντόγλου ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο μήκος με άλμα στα 8,46 μ. στο Diamond League

Μια ακόμη εμβληματική εμφάνιση πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό του ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ξεκινώντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην κορυφαία σειρά αγώνων στίβου Diamond League.

«Πετάει» ο Τεντόγλου στη Σιαμέν |
Τρομερό πρώτο άλμα στα 8.37μ.…

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του φετινής συμμετοχής στη διοργάνωση που διεξήχθη στη Σιαμέν, ο κορυφαίος αθλητής πραγματοποίησε μια επιβλητική παρουσία, κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση. Το καλύτερο του άλμα καταγράφηκε στα 8,46 μέτρα με μηδενικό άνεμο, ενώ είχε επίσης μια εξαιρετική δεύτερη προσπάθεια στα 8,37 μέτρα με ελαφρώς αντίθετο άνεμο.

Με τις επιδόσεις του αυτές, ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική και σωματική κατάσταση. Το γεγονός αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι στον συγκεκριμένο αγώνα βρέθηκε αντιμέτωπος με τους κυριότερους ανταγωνιστές του, με τους οποίους θα αναμετρηθεί στις μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ και το Ultimate Championships.

Ο αθλητής, που γυμνάζεται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Πομάσκι, ξεκίνησε τον αγώνα του με το άλμα στα 8,37 μέτρα, αφήνοντας μάλιστα ένα περιθώριο οκτώ εκατοστών πίσω από τη βαλβίδα κατά το πάτημά του. Αν και η δεύτερη προσπάθειά του κρίθηκε άκυρη, στο τρίτο του άλμα κατάφερε να σημειώσει τη μεγάλη επίδοση των 8,46 μέτρων, η οποία αποτελεί το καλύτερο άλμα του από τον περασμένο Ιούνιο, όταν είχε αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Μαδρίτη. Ο 28χρονος πρωταθλητής είχε δείξει τις προθέσεις του λίγες ημέρες νωρίτερα στην Κεφαλονιά, όπου κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες είχε σημειώσει 8,21 μέτρα, επιβεβαιώνοντας την ολική επαναφορά του στα μεγάλα άλματα μετά από μια χειμερινή σεζόν που, αν και δεν συνοδεύτηκε από κάποιο μετάλλιο, χαρακτηρίστηκε από πολύ ελπιδοφόρες εμφανίσεις.

Με το άλμα του στη Σιαμέν, ο Τεντόγλου κατέρριψε το ρεκόρ της διοργάνωσης και παράλληλα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, την οποία κατείχε ο Μπαλντέ από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τορούν.